Kaj so tiskani mediji?

Tiskani mediji

Predviden čas branja: 2 minut

Kazalo vsebine

Kaj so tiskani mediji?

Izraz je sinonim za tiskovine oz. tiskane izdelke. Medijski in grafični oblikovalci lahko za vaše podjetje ustvarijo letake, brošure, vizitke, transparente in še veliko več. Pri oblikovanju tiskanih medijev je treba uporabiti visokokakovostne, unikatne grafike in fotografije, ki se ujemajo s celostno grafično podobo podjetja. S tiskanimi mediji lahko svoje podjetje predstavite izven interneta in svojim strankam ponudite nekaj otipljivega.

Za promocijo svojih storitev ali izdelkov lahko uporabite visokokakovostne tiskane medije, s katerimi boste okrepili doseg blagovne znamke in trženje od ust do ust.

Kako lahko oglašujem s tiskanimi mediji?

Profesionalno oblikovani tiskani mediji nagovarjajo vašo ciljno skupino s svojo vizualno in vsebinsko podobo. Učinek tiskanih medijev lahko odlično doseže potencialne stranke, če jih vaša agencija optimalno pripravi. Za komunikacijo se lahko na primer uporabljajo naslednji oglaševalski mediji:

  • Katalogi, brošure, letaki, vizitke in drugi mediji majhnega formata
  • Neposredna pošta
  • Oglasi v strokovnih časopisih, dnevnem tisku in revijah, katalogih ali zbornikih
  • Plakati in oglasni panoji velikega formata

Katere so značilnosti tiskanih medijev?

Vzemimo za primer brošuro. Z brošuro želite pritegniti pozornost stranke. Poleg lahko prepoznavnega logotipa je najbolje, da izberete slike, ki ustrezajo ciljni skupini. Preden porabite veliko denarja za tiskane medije, morate skupaj z agencijo pripraviti koncept vsebine in vizualne podobe, da boste lahko razumeli, kako bodo doseženi cilji, ki ste si jih v podjetju zadali.

Želite z letaki opozoriti na svoje ocenjevalne platforme ali strankam dati brošuro o svojih drugih storitvah?

Pri oblikovanju vsebine tiskanih medijev vedno razmislite o tem, katere edinstvene prodajne točke lahko vaše podjetje ponudi ciljni skupini. S tem v svojih strankah vzbudite željo, da želijo kupiti vaš izdelek ali storitev.

Pri oglaševanju z letakom lahko na kratko in jedrnato, vendar še vedno čustveno privlačno predstavite, kako lahko ciljna skupina izkoristi vašo ponudbo. Po potrebi razložite, za kaj bi vaša potencialna stranka bila prikrajšana, če ne bi uporabljala vašega izdelka. Na koncu pojasnite, kako se lahko poveže z vami.

Ali imate spletno stran z dodatnimi informacijami o izdelku? Želite stranki po telefonu posredovati več informacij? Dobro premišljena komunikacijska strategija je pri oglaševanju v tiskanih medijih nujna!

Dobro izdelana celostna grafična podoba (CGP) podpira učinek tiskanih medijev, krepi vtis resnosti in med strankami ustvarja zaupanje v vas in vaše podjetje. Oglašujte izključno z visokokakovostnimi grafikami in fotografijami. Z amaterskimi slikami boste potencialne stranke le odvrnili.

Potrebujete pomoč?

Darko Kostić
Imate vprašanja ali posebno zahtevo?
Naša strokovna ekipa vam je na voljo.

Dogovorite se za brezplačno in nezavezujoče svetovanje!

Pošlji sporočilo

Najnovejše z bloga

Zakaj za izdelavo spletne strani uporabiti WordPress?

Zakaj za izdelavo spletne strani uporabiti WordPress?

13. oktobra 2022
Enajst razlogov, zakaj bi morali za svojo spletno stran uporabljati WordPress oz. zakaj je WordPress postal nepogrešljiv za 43% svetovnega spleta.
Kartonska promocijska stojala za pospeševanje prodaje

Kartonska promocijska stojala za pospeševanje prodaje

1. oktobra 2022
Z dobro zasnovanimi promocijskimi stojali, ali kot jih imenujemo tudi POS (Point-of-sale) stojala, pritegnete vso pozornost na svoje izdelke. Zakaj? Ker pri tej prodajni obliki vaša ustvarjalnost ni omejena.
Zakaj izbrati karton za POS stojala?

Zakaj izbrati karton za POS stojala?

25. septembra 2022
Kartonska POS stojala so že dolgo hvaljena zaradi svojega razmerja med ceno in kakovostjo ob tem pa še poskrbimo za manjšo škodo z okoljskega vidika, kot če bi izbrali stojala iz umetnih mas.
Več izrazov na tematiko

grafika

Top homeapartmentmagic-wandenvelopeinboxbookusercartphone-handsetmap-markerlaptop-phonegiftdiamondearthmagnifierlayers